Kivételes Ajándék érinteni a sziklákat melyek közé elvonulva Szent Ferenc atyánk 800 évvel ezelőtt imadságban egyesült Krisztussal és megkapta tőle Szent sebeinek jeleit, a stigmákat. 

Idén közösségünk Assisi zarándoklaton vett részt a ferences testvérek szervezésében mely során meglátogattuk kedves szentünket, Szent Antalt Padovában, bejártuk Assisi utcáit és templomait, és megmártóztunk Alverna hegyének csendjében. 

Szent Ferenc azért szerette a sziklahasadékokat, mert Jézus átszúrt szívére emlékeztették, melyben gyógyulast és békét találhatunk. 

Ez a zarándok út arra hívott minket, hogy saját sebeinkkel őszintén közeledjünk Krisztushoz, aki keresztje és feltámadása által gyógyulást és új életet ad nekünk ma is, most is és minden nap.

Az Assisi Szent Ferenc bazilikában egy indiai ferences testvér vezetett minket körbe. Búcsúzasként lelkünkre kötötte: Szent Ferenc a béke embere volt, és üzenete 800 év óta nem változott: keressük a békét Istennel és önmagunkkal, hogy megtaláljuk a mellettünk élőkkel és minden emberrel is.